Zakład Staropolska Masarnia sp. z o.o. należy do zakładów branży mięsnej działających na terenie województwa mazowieckiego. Firma rozpoczęła produkcję od maja 2015 roku , ale tradycja produkcji sięga lat 50-tych.
Zakład Staropolska Masarnia sp. z o.o. ma własny skup i ubój trzody chlewnej, rozbiór mięsa wieprzowego i wołowego oraz przetwórstwo z mięsa wieprzowego i wołowego.
Nowi właściciele dzięki swojej wieloletniej pracy w przetwórstwie mięsnym nabyli ogromne doświadczenie, które pozwoliło im rozwinąć dynamicznie produkcję i poszerzyć asortyment o nowe produkty.
Wyroby produkowane są według unikalnych receptur tak aby zachować jednocześnie znakomitą jakość oraz tradycję, gwarantującą niepowtarzalny smak i zapach. Stosowane surowce mięsne pochodzą z własnego uboju ze zwierząt hodowanych przez okolicznych rolników.
Wyroby produkowane są na bazie naturalnych przypraw bez dodatków chemicznych. Proces obróbki termicznej prowadzony jest również w wędzarniach tradycyjnych opalanych odpowiedniej jakości drzewem.
Masarnia Staropolska ze wsparciem Europejskiego Funduszu na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich